söndag 31 maj 2009

Veckans album: Grizzly Bear - Veckatimest



Veckatimest släpptes i veckan och det är ett album med en hel del riktigt bra låtar. Two weeks, Cheerleader, Ready Able och While you wait for the others är låtar som finns på deras MySpace.

Såg på Way Out Wests hemsida att björnarna ska spela där i augusti. Kul!!


lördag 30 maj 2009

Dagens låt: Johnny Cash feat. June Carter - It ain't me babe


En av Dylans bästa låtar som det underbara paret Cash och Carter lyfter till fantastiska höjder.

fredag 29 maj 2009

Dagens låt: Klaxons - It's not over yet


Grace gjorde It's not over yet någon gång under det tidiga 90-talet. Bra låt då och Klaxons lyckas göra en riktigt bra cover : )

Dagens låt: Magnetic Morning - Indian Summer


Är helt slut efter en veckas UGL-kurs men hade turen att få tips om en bra låt som passar bra för en sliten hjärna. Om det är bra eller dåligt får ni avgöra... :) Magnetic Morning är två män som tidigare kommer från Swervedriver och Interpol.

Myspace

onsdag 27 maj 2009

Dagens låt: Port O'Brien - Close the lid



Det här är right up my ally: raspig sång, gitarrer som skramlar och en enkel melodi. Har inte hört Port O'Brien tidigare men det kommer definitivt bli ändring på nu.

spotify

tisdag 26 maj 2009

Dagens låt: Kansas - Carry on wayward son


Idag har jag sett sista avsnittet av min favvoserie Supernatural, säsong 4, och jag längtar så tills 5 säsongen börjar i september/oktober. Det sägs att det är nu all hell will break loose och att det kommer bli den sista säsongen. Jag har inte lyssnat på Kansas tidigare men i säsong 1 av Supernatural avslutades sista avsnittet med Carry on wayward son och sedan dess är jag lite svag för dem. Att låten sedan återkommit i alla de avsnitt som avslutat de senare säsongerna gör inte låten sämre. Den bygger liksom på längtan till näst kommande säsong.

söndag 24 maj 2009

Dagens album: Van Morrison - Astral Weeks


Jag måste erkänna att jag inte lyssnat på den här skivan innan. Trots att jag vetat sen Pop:s 100-lista att jag givetvis BORDE lyssna på den. Men ärligt när man är 20 vill man inte lyssna på gamla gubbar med gitarr, iallafall ville inte jag det. Men idag så dök Astral Weeks upp när jag lyssnade på Henriks utmärkta Spotifylista och jag kände att ja, nu när jag är 36 så det dags att lyssna på den här gamla gubben och det är det ju såklart värt att göra. En ny söndagsskiva är född!

Spotify

Veckans album: Noah and The Whale - Peaceful the world lays me down


Killarna från London släppte Peaceful the World Lays Me Down förra året och de har med detta album lyckats göra en sådan där "solen skiner livet kan inte bli bättre än så här" skiva. Det låter som en blandning av Tilly and the Wall, Arcade Fire och Andrew Bird : ) En perfekt sommarskiva!

torsdag 21 maj 2009

Dagens blast from the past: Spacemen 3 - Big City


En av Christoper Sanders influenser på hans Myspace sida är Spacemen 3 Big City som fick mig att minnas knarkiga fester i Lausanne när jag var aupair. Dessutom är videon inspelad från 120 minutes på MTV vilket jag kollade på varje söndagkväll där i mitt lilla sovrum i La Tour de Peilz. Good times, good times! :)

Dagens låt: Christopher Sander - Vid en flod


Fick den här tipset på Facebook igår och det förgyllde min gårdagkväll. Vid en flod är så hjärtskärande vacker att jag genast köpte skivan som heter Hej Hå. Christopher har även spelat in gamla traditionella låtar som Jag är fattig bonddräng och Mors lilla lathund och lyckas göra dem bra.

Myspace

onsdag 20 maj 2009

Veckans skiva: Passion Pit - Manners


Passion Pit har spottat ur sig ett antal sjukt bra det senaste året och nu finns deras album Manners ute. Än så länge inte lika många klockrena låtar som på ep:n Chunk of Change tycker jag men The Reeling är en av årets bästa låtar.

Spotify

måndag 18 maj 2009

Dagens låt: Bowerbirds - Northern lights


En låt från en kommande skiva som är så ny att Bowerbirds inte ens fått upp den på sin hemsida eller på Myspace så det är bara att ge sig ut i bloggosfären och leta.

Stark Online

lördag 16 maj 2009

Dagens låt: Celebration - I will not fall

Celebration har en ny skiva ute och det jag har hört hittills gör mig inte besviken. De låter fortfarande lite som Yeah Yeah Yeahs men nu med en orientalisk touch.

myspace

fredag 15 maj 2009

Dagens låt: Red House Painters - Medicine Bottle


Många gånger så är det texterna jag fastnar för i de låtar som blir favoriter men här är det tummisen som är fantastisk. Inte för att texten inte är bra utan för att trummorna ger texten en helt ny tyngd. Lyssna och njut!

onsdag 13 maj 2009

Dagens låt: Animal Collectiv - Summertime Clothes


Det är något speciellt med Animal Collectivs svävande blipp-blopp musik. Man börjar lyssna på en låt och hör först ingenting men sakta och säkert växer det fram helt underbara melodislingor och man bli bara så glad.

fredag 8 maj 2009

Dagens låt: Dinosaur Jr - I want you to know


En ny bra låt med Dinosaur Jr som man kan ladda ner helt lagligt på Rcrdlbl. Det låter precis som Dinosaur Jr ska göra!

onsdag 6 maj 2009

Dagens låt: Andreas Tilliander - Medicine feat. Henric de la Cour & Familjen


Ja, jag vet. Det är Andreas Tilliander som är dagens artist, men jag kunde verkligen inte låta bli.

Dagens låt: Plushgun - Just impolite


På 98% av alla artister jag letar upp på Myspace så står det 'Brooklyn, New York USA' och så även på Plushgun. 'Just impolite' från 2007 är precis så där poppig och med en skön synthook som jag vill att en bra poplåt ska ha. Nu ska jag kolla om deras nya låtar är lika bra eller om de är ett one hit wonder.

Myspace

tisdag 5 maj 2009

Dagens låt: Prince & The Revolution - Erotic City

Erotic City var b-sidan på singeln Let's go crazy 1984. Det tog mig ett antal år innan jag hörde vad det egentligen var han sjöng och jag kan inte säga att jag blev förvånad. I vilket fall, bra är det och det svänger massor!

http://open.spotify.com/track/0OfWbtiZ3fHd64VmpCSj7g

Dagens låt: Seabear - I Sing I Swim


Det här låten upptäckte jag när det fortfarande var snö ute och det är väl egentligen en vinterlåt men funkar bra fortfarande. Seabear är från Reykjavik!

Myspace

måndag 4 maj 2009

Dagens låt: Andrew Bird - Fitz and the Dizzyspells

Andrew Bird live är verkligen en otrolig upplevelse. Spelningen på Strand igår var riktigt, riktigt bra. Hur lyckas han med de där fina små melodislingorna som helt plötsligt bara dyker upp helt otippat i låtarna??

myspace

Dagens låt: Laura Marling - Ghosts



Laura Marling var förband till Andrew Bird igår. Jag gillar verkligen det hon gör så det får bli en bonuslåt idag.

lördag 2 maj 2009

Dagens låt: Stephen Malkmus and The Jicks - Dark Wave

Det har varit en hel del Stephen på sistone, både med The Jicks och fantastiska Pavement. Den här låten är med på Pig Lab som kom 2003 och den låter som en blandning av The Pixies och Sonic Youth.
http://open.spotify.com/track/30ABHXeXPFJPSff3FL76Ye

Dagens låt: Robert Svensson - I was summer, you were


Robert Svensson har bubblat lite i bakgrunden för mig ett tag. Nu har han släppt en ny låt som jag gillar jättemycket.

Myspace